JaroLehtonen_0662_CMYK.jpg
Ryhmät ja valmentajat


Kaudella 2021-2022 toimivia valmennusryhmiä ovat ainakin Start, Minirace, Race, Kisajunnut, Kia, FIS, Masters, Soveltava alppihiihto ja Freestyle. Tarkempia tietoja ryhmistä saa vastuuvalmentajilta ja päävalmentajalta. Ottakaa rohkeasti yhteyttä ja tervetuloa mukaan seuraamme.

Päävalmentaja Jari Simpura

jari.m.simpura at gmail.com

050-3137470

Start


Nimensä mukaan aloittavien Alppilasten ryhmä, johon kaikki Alppihiihdosta kiinnostuneet lapset ovat tervetulleita. Ryhmään pääsemiseksi ei varsinaisesti ole pääsyvaatimusta. Jos lapsi ei pärjää yksin hississä, silloin vanhemman tulee olla lapsen mukana harjoituksissa. Hyvällä mielellä, kivassa porukassa opetellaan monipuolisesti laskutaitoja. Harjoitukset ovat kerran viikossa Mustavuoren ollessa auki.


Vastuuvalmentaja Yrtsi Perkko

yrtsipeikko at gmail.com

0400-668964

Minirace


Kun kipinä alppihiihtoon on syttynyt, Minirace on oikea ryhmä. Minirace on tarkoitettu lapsille, jotka ovat käyneet Start-ryhmän harjoituksissa yhden talven tai ovat laskeneet pari talvea omatoimisesti. Miniracessä harjoituksissa pidetään hauskaa kavereiden kanssa ja samalla opitaan kehon hallintaa, suksitaituruutta, ratalaskun alkeita ja tutustutaan kilpailemiseen. Lumikaudella harjoituksia on Mustavuoressa kaksi kertaa viikossa ja ennen lumen tuloa kerran viikossa. Leirejä ryhmälle seura järjestää kaksi. Kannustamme käymään seuran järjestämissä kilpailuissa ja jos oikein on intoa, voi osallistua ES-cupin osakilpailuihin ja Aluemestaruuskilpailuihin.


Vastuuvalmentaja Emma Turunen

emmuli.turunen at gmail.com

040-8161225

Race


Jatketaan opittujen taitojen vahvistamista ja muistetaan säilyttää hauskuus sekä harjoittelemisen ilo. Lisätään haastetta menemällä haastavampiin rinteisiin ja olosuhteisiin, sekä lasketaan vaikeampia ratoja. Monipuolisuutta suksitaituruuteen haetaan esimerkiksi Parkista. Lumikaudella harjoituksia on kaksi kertaa viikossa Mustavuoressa ja kerran viikossa Perheliikuntakeskus Hipassa. Lumettomalla kaudella harjoituksia on yhdestä kahteen kertaan viikossa. Leirejä ryhmälle seura järjestää kaksi. Kannustamme osallistumaan seuran järjestämiin kilpailuihin, ES-cupiin ja Aluemestaruuskilpailuihin soveltuvin osin. Kilpailuihin osallistuminen on tärkeämpää kuin sijoitus niissä.


Vastuuvalmentaja Joonas Harju

joonasha00 at gmail.com

040-3525887

Kisajunnut


Ryhmässä harjoitellaan kokonaisvaltaisesti ympäri vuoden. Ryhmän toiminta alkaa olemaan tavoitteellisempaa. Silti muistamme ilon ja hauskanpidon harjoituksissa. Ryhmässä kehitytään monipuoliseksi laskijaksi. Rataharjoituksissa lasketaan myös kilpailunomaisia ratoja. Viimeistään tässä vaiheessa tutustutaan vauhtilaskuun ja Super-G ratoja lasketaan leireillä. Mustavuoren ollessa auki ryhmä harjoittelee siellä kahdesta kolmeen kertaan viikossa. Lumikautta venytetään kolmella pohjoisen leirillä. Niiden lisäksi haemme parempia olosuhteita ja haastavampia rinteitä talven aikana Pyhältä kaksi kertaa. Oheisharjoituksia ryhmällä on yhdestä kahteen kertaan viikossa, lähes koko vuoden. Tämä ryhmä alkaa harjoittelemaan kilpailemista ja siihen liittyviä toimia. Tavoitteena on käydä kaikissa tai lähes kaikissa ES-cupin osakilpailuissa, Aluemestaruuskilpailuissa ja Valtakunnallisessa loppukilpailussa.


Vastuuvalmentaja Iina Rajamäki

iinaeveliinar at gmail.com

040-9661918

Kia


Kiat ovat seuran kilpailullisin ryhmä. Tässä ryhmässä monet harjoittelevat jo tavoitteellisesti. Jos ei ole tavoitteita, niitä aletaan miettimään. Ryhmä treenaa kokonaisvaltaisesti ja ympärivuotisesti. Lumikaudella pääpaino on lajiharjoituksissa, joita treenataan mm. Mustavuoressa noin kaksi kertaa viikossa ja lisäksi kerrasta kahteen kertaan viikossa Himoksella. Leirejä on kuudesta seitsemään kertaan vuodessa. Lisäksi usein Kia Ski Tourin kilpailujen yhteydessä on päivän tai kahden päivän mittainen kaikille avoin leiri, joihin voi osallistua. Nimen mukaisesti tämän ryhmän tavoitteet ovat Kia Ski Tourilla ja nuorten SM kilpailuissa.


Vastuuvalmentaja Antti Leonsaari

antti.leonsaari at gmail.com

044-3865522

FIS


Tämä ryhmä on tarkoitettu nuorille, joiden päätavoitteet koulunkäynnissä ja joilla on halu jatkaa urheilun parissa pienemmillä tavoitteilla. Ryhmän on tarkoitus treenata yhdessä kerrasta kahteen kertaan viikossa ja leirejä on kahdesta kolmeen kertaan. Kilpailuviettiä käydään tyydyttämässä sopiviksi katsotuissa kilpailuissa.


Vastuuvalmentaja Ville Turunen

valmentajaville at gmail.com

040-5464956

Masters

Aikuisille tarkoitettu ryhmä, jossa on laskijoita oman kunnon parantajista tavoitteellisempiin, jotka käyvät kilpailemassa esimerkiksi Finnish Alpine Masters kilpailuissa. Jos oma lapsesi laskee kilpaa, kannattaa käydä kokeilemassa miltä radan laskeminen tuntuu. Tavoitteellisesti treenaavat Mastersit voivat osallistua Kia- ja FIS-ryhmien leireille.

Soveltava alppihiihto

 

Jos sinulla on perustaidot alppihiihdossa, lasket itsenäisesti ja haluat kehittyä, tule mukaan soveltavan alppihiihdon valmennusryhmään. Ryhmä kokoontuu laskettelukeskus Mustavuoressa noin kuusi kertaa tammi-helmi-maaliskuussa. Valmennuksen tavoitteet sovitaan yhdessä valmentajan kanssa. Jos tarvitset avustajaa, tuo avustaja mukanasi.

Vastuuvalmentaja 

Jari Simpura

jari.m.simpura at gmail.com

050-3137470

Freestyle

Freestyle ryhmä on tarkoitettu kaikille freestyle-laskettelusta kiinnostuneille. Laskutaidon täytyy olla siinä kunnossa, että pystyy itsenäisesti nousemaan Mustavuoren hissit ylös ja laskemaan rinteet alas. Aiempaa kokemusta freestylestä ei tarvitse olla kunhan löytyy paljon intoa ja mielenkiintoa lajia kohtaan. Ryhmässä harjoitellaan freestyle-laskemisen perusteita hyppimisestä takaperinlaskuun ja reilaukseen. Ryhmä sopii hyvin freestylen aloittelijoille kuin myös jo vähän kokeneimmille. Treenit kerran viikossa ja sisältö rentoa temppuilua ja perusteiden hallitsemista.

Vastuuvalmentaja

Iisakki Kettula

iisakki.kettula14 at gmail.com
045-1357562