HIIHTOKOULU

MITÄ HIIHTOKOULU OPETTAA?

Alkeista huipulle

Laskettelun ja lautailun opettelu aloitetaan rinnekäyttäytymisen alkeista: omiin välineisiin tutustutaan ensin tasamaalla. Turvallinen hissin käyttö, rinnesäännöt, ryhmässä toimiminen ja toisten auttaminen ovat alkeisopetuksen pääkohtia. Hiihtokoulun suorittanut lapsi on taitava suksen- ja laudankäyttäjä, joka voi halutessaan jatkaa harrastusta Tampereen Slalomseuran RACE-valmennusryhmissä, joista lähempiä tietoja saa Race-ryhmien valmentajilta. Yhteystiedot löytyvät seuran esittelysivuilta.

MIKSI HIIHTOKOULU OPETTAA?

Oikeassa järjestyksessä

Hiihtokoulussa taidot ja varmuus rakentuvat aiemmin opitun päälle motorisen kehityksen kannalta oikeassa järjestyksessä. Innostava opetus, ahkera harjoittelu, monipuolinen liikunta sekä riittävä lepo harjoitusten välillä sytyttää innostuksen urheiluun, joka toivottavasti kestää läpi elämän.

MITEN HIIHTOKOULU OPETTAA?

Turvallisesti hauskaa!

Hiihtokoulussa opetus tapahtuu lasten ehdoilla. Opetustapa on kannustava ja vauhdikas. Hiihtokoulussa pidetään hauskaa ja liikunnan perustaidot kehittyvät siinä sivussa.

TSS HIIHTOKOULU RYHMÄT

Alkeisopetusjaksoja on neljä:

Suksi alkeet on aloitteleville yli 4-vuotiaille lapsille. Lumen jälkeen lapsi hallitsee perustiedot ja -taidot. Suksi jatkon jälkeen lapsi on itsenäinen ja vauhdikas pieni laskettelija. Lauta alkeet on lumilautailusta kiinnostuneille vasta-alkajille. Lauta jatkokurssin jälkeen asiakas osaa lumilautailun perustiedot ja taidot

  

Suksi alkeet

Kurssin jälkeen lapsi osaa kääntyä ja jarruttaa suksilla sekä käyttää hissejä. Jakso aloitetaan loivassa lastenrinteessä, mutta lopussa kokeillaan jo aikuisten rinteitäkin. Alkeiskurssin jälkeen lapsi on omatoiminen pieni hiihtäjä.

Suksi jatko

Jatkotason ohjelma lapsille, jotka osaavat jo pysähtyä ja kääntyä suksilla. Kurssin jälkeen nuori hiihtäjä on varma suksilla ja hisseissä, ja hän pystyy itsenäisesti ja omatoimisesti nauttimaan hiihtokeskuksen koko rinnetarjonnasta.

Lauta alkeet

Alkeistason jälkeen asiakas osaa lumilautailun perustaitoja, pysyy pystyssä, osaa jarruttaa sekä kääntyä. Opetus etenee ryhmän tason mukaisesti

Lauta jatko

Jatkotason jälkeen asiakas pystyy itsenäiseen harjoitteluun

HIIHTOKOULUN PELISÄÄNNÖT

KÄYTÄNNÖN OHJEITA HUOLTAJILLE

Rinne turvallisuus:

Opeta lapsellesi ja tutustu myös itse rinteen yleisiin ohjeisiin, jotka ovat saatavilla ilmoittautumistilaisuudessa sekä rinteessä ja oheisessa linkistä www.ski.fi/rinneturvallisuus.

Hiihtotunti:

Tuo lapsi ajoissa hiihtotunnille.  Opetus aloitetaan täsmällisesti. Nouda lapsi heti tunnin päättyessä, mikäli hän ei ole tottuttunut vielä itsenäisesti liikkumaan rinteessä tai sen ulkopuolella. Tunnin aikana hiihdonopettajat keskittyvät lasten opettamiseen. On todettu, että lapsi keskittyy paremmin, kun vanhemmat eivät ole näköpiirissä. Vanhemmat voivat seurata tunteja rinnekahvilasta.

Vaatetus ja hiihtovarusteet:

Tarkista lapsen vaatetus ja lasketteluvarusteet ennen tunnin alkua. Tarkista huolellisesti, että suksien siteet toimivat. Tarkista myös, että monot ovat sopivan kokoiset. Kypärä on pakollinen. Kirjoita oppilaan nimi selvästi näkyvään kohtaan kypärässä. Vältä pitkiä kaulaliinoja ja löysiä vaatteita, jotka voivat tarttua hiihtohissiin. Älä pue lapsellesi liukkaita vaatteita, esim. kurahousuja. Rinnettä hallitsemattomasti liukuva lapsi on turvallisuusriski. Liukkailla hanskoilla on vaikea käyttää hiihtohissiä. Nahkakäsineillä/rukkasilla saa parhaan otteen kapulasta/narusta. Oikein pukeutuneina laskettelemme joka säällä. Pakkasrajaa ei ole. Huom! Mikäli vuokraatte väineitä, varaa siihen riittävästi aikaa.

Sairaudet ja poissaolot:

Ilmoita hiihdonopettajalle, jos lapsella on allergia, astma tai muu sairaus, joka pitää ottaa huomioon. Mikäli lapsi joutuu olemaan poissa tunnilta sairastumisen vuoksi (tuotava lääkärintodistus), pyrimme parhaamme mukaan järjestämään hänelle korvaavan tunnin.

Opettamisesta:

Seuraamme jokaisen lapsen taitojen kehitystä. Ryhmiä voidaan järjestellä uudelleen tarvittaessa kauden aikana. Hiihdonopettajat antavat mielellään lisäohjeita ja neuvoja ennen tunnin alkua ja sen jälkeen, mutta ovat kiitollisia, jos saavat tunnin aikana keskittyä ryhmänsä opettamiseen. Kursseilla ei ole mahdollisuutta räätälöityyn yksityisopettamiseen, lapsen tulee pärjätä muun ryhmän mukana.

Yleiset sopimusehdot löydät alla olevasta linkistä

https://www.ski.fi/info/sopimusehdot/hiihtokoulujen-sopimusehdot/.

  • Facebook Social Icon

Seuraa meitä Facebookissa

©2018 by Tampereen Slalomseura ry