TSS HIIHTOKOULU

Tampereen Slalomseuran Hiihtokoulu toimii Mustavuoren laskettelukeskuksessa Tampereella. Kurssit ja yksittäiset tunnit ovat varattavissa Mustavuoren verkkokaupasta. Lisätietoja saa laskettelukeskuksesta. Yksittäisiä kursseja ja tunteja voi myös kysyä suoraan hiihtokoulusta, yhteystiedot alla. Kurssikuvaukset ja hinnat myös alempana.

www. mustavuori.fi

hiihtokoulu (a) tampereenslalomseura.fi

045-208 2110

MITÄ HIIHTOKOULU OPETTAA?

Alkeista huipulle

Laskettelun ja lautailun opettelu aloitetaan rinnekäyttäytymisen alkeista: omiin välineisiin tutustutaan ensin tasamaalla. Turvallinen hissin käyttö, rinnesäännöt, ryhmässä toimiminen ja toisten auttaminen ovat alkeisopetuksen pääkohtia. Hiihtokoulun suorittanut lapsi on taitava suksen- ja laudankäyttäjä, joka voi halutessaan jatkaa harrastusta Tampereen Slalomseuran valmennusryhmissä, joista lähempiä tietoja saa ryhmien valmentajilta. Yhteystiedot löytyvät seuran esittelysivuilta.

MIKSI HIIHTOKOULU OPETTAA?

Oikeassa järjestyksessä

Hiihtokoulussa taidot ja varmuus rakentuvat aiemmin opitun päälle motorisen kehityksen kannalta oikeassa järjestyksessä. Innostava opetus, ahkera harjoittelu, monipuolinen liikunta sekä riittävä lepo harjoitusten välillä sytyttää innostuksen urheiluun, joka toivottavasti kestää läpi elämän.

MITEN HIIHTOKOULU OPETTAA?

Turvallisesti hauskaa!

Hiihtokoulussa opetus tapahtuu lasten ehdoilla. Opetustapa on kannustava ja vauhdikas. Hiihtokoulussa pidetään hauskaa ja liikunnan perustaidot kehittyvät siinä sivussa.

HIIHTOKOULUN LAHJAKORTTI

Etkö tiedä mitä antaisit läheiselle tai itsellesi lahjaksi? Lahjakortti hiihtokouluun on erinomainen tapa muistaa kaikenikäisiä läheisiä lahjalla, joka varmasti jää mieleen. Hiihtokouluun voit tulla joko vasta-alkajana, tai kokeneempanakin laskijana päivittämään taitojasi! Lahjakortilla voi osallistua hiihtokouluun joko yksityistunnille tai hiihtokoulukurssille kauden 2020-2021 aikana.

Lahjakortit myynnissä osoitteessa: https://rentle.shop/mustavuori/

Huom! Lahjakorttia ostettaessa valittu päivämäärä EI varaa hiihtokoulutuntia, vaan tunti varataan erikseen joko:

Sähköpostitse: hiihtokoulu(a)tampereenslalomseura.fi tai

Puhelimitse/Whatsapp: 045-208 2110

YKSITYISTUNNIT

Yksityistunnit 1 - 3 henkilöä (lauta/sukset)

Yksityistunnit sopivat niin ensikertalaiselle alkeiden opettelemiseen, kuin kokeneemmallekin laskijalle oman taitotason kehittämiseen. Hyvä tapa myös tutustua vaikkapa lautaan tai telemarkkiin. Ammattitaitoiset hiihdonopettajamme räätälöivät yksityisopetuksen sisällön tuntikohtaisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Kysy lisää!

Kesto ja hinnat:

1 henkilö/2 henkilöä /3 henkilöä

50min = 50 € / 75 € / 100€

100min = 75 € /100 € / 125 €

Yli 3 henkilön ryhmät: +15€/henkilö.

Yksityistunnit nyt varattavissa osoitteessa https://rentle.shop/mustavuori/

KURSSIT

Tampereen Slalomseuran hiihtokoulun kurssit järjestetään Mustavuoren laskettelukeskuksessa. Kursseja on eritasoisia, alla lyhyet kuvaukset. Kurssin kesto on joko kaksi tai kolme päivää. Kurssi järjestetään jos vähintään kolme osallistujaa.

1 päivän kurssi:

  Kesto 2*50 min/kerta

  (yht n. 2h/kerta, tarvittaessa pidetään tauko)

2 päivän kurssi:

  Kesto 3*50 min/kerta

  (yht n. 3h/kerta, tarvittaessa pidetään taukoja)

3 päivän kurssi:

  Kesto 2*50 min/kerta

  (tarvittaessa pidetään 10-15 min tauko)

Kurssiaikataulu:

Järjestämme kursseja läpi kauden. Kurssikuvaukset alempana.

Seuraavat kurssit joilla tilaa (päivitetty 10.1.2021):

Kursseille ilmoittautuminen on auki osoitteessa https://rentle.shop/mustavuori/ Lue huolella tuotekuvaus.

Viikko 2 kurssit:

Laskettelun alkeiskurssi 3 pv, kurssipäivät pe 15.1. klo 17.30-n.19.30, la 16.1. klo 16-n18, su 17.1.. klo 16-n.18. Kurssin hinta 125 €.

 Kurssi järjestetään, jos osallistujia on vähintään 3. Maksimi osallistujamäärä on 6.

Viikko 3 kurssit:

Back to skis 1 pv, kurssipäivä ti 19.1. klo 18-n.20. Kurssin hinta 50 €.

Kurssi järjestetään, jos osallistujia on vähintään 3. Maksimi osallistujamäärä on 8.

Viikko 4 kurssit:

Laskettelun alkeiskurssi 3 pv, kurssipäivät ma 25.1., ti 26.1., to 28.1. klo 17.30 -n.19.30 Kurssin hinta  125€.

Kurssi järjestetään, jos osallistujia on vähintään 3. Maksimi osallistujamäärä on 6.

 

Lisätiedot:

email: hiihtokoulu(a)tampereenslalomseura.fi

puh/whatsapp: 045-208 2110

Kurssikuvaukset:

Alkeiskurssi yli 4-vuotiaille aloittelijoille:

Laskettelun tai lautailun alkeiskurssin tavoitteena on opetella mukavassa seurassa laskettelun perusteita (rinnesäännöt, jarruttaminen, kääntyminen, hissin käyttö) ja rinteessä toimintaa. Kurssille voi osallistua ilman aiempaa laskettelukokemusta. Kurssi aloitetaan loivassa lastenrinteessä, mutta lopussa kokeillaan jo aikuisten rinteitäkin. Alkeiskurssin jälkeen vasta-alkajasta on tullut omatoiminen laskettelija.

Jatkokurssi jo alkeet hallitseville

Laskettelun tai lautailun jatkokurssille voit osallistua, kun hallitset laskettelun tai lautailun alkeet (naruhissin itsenäinen käyttö, jarruttaminen, kääntyminen, rinnesäännöt). Kurssilla opit paremmin laskutekniikkaa ja saat laskuun varmuutta. Kurssilla myös tutustutaan aikuisten rinteisiin ja ankkurihissin omatoimiseen käyttöön.

Jatkokurssin jälkeen laskettelija voi omatoimisesti nauttia hiihtokeskuksen koko rinnetarjonnasta.

Back to skis eli takaisin suksille tai laudalle pidemmän tauon jälkeen

Matalan kynnyksen kurssi laskijoille, joilla rinteessä käynnistä on jo mahdollisesti aikaa. Kurssin tarkoituksena on palauttaa mieleen laskettelun perusteet ja toiminta rinteessä. Back to skis kursseja järjestetään alkeis- ja jatkokurssien kanssa samanaikaisesti, joten myös vanhemmat pääsevät päivittämään laskutaitoja hiihtokouluun!

YRITYS- JA KOULULAISRYHMÄT

Koululaisryhmätunnit ovat oiva tapa hankkia koulun liikuntapäivään sopiva startti opettelemalla laskettelun perusteet.

Hinnat (max 10 henkeä):

50 min = 90 € / yhdellä opettajalla

100 min = 150 € / yhdellä opettajalla

Lisäopettaja + 30€

Yritysryhmätunnit sopivat noin 10 hengen ryhmille ja ovat oiva tapa viettää esimerkiksi yrityksen työhyvinvointipäivää hyvässä porukassa liikunnan merkeissä paikallismaisemissa!

Hinnat (max 10 henkeä):

50 min = 150 € / yhdellä opettajalla

100 min = 250 € / yhdellä opettajalla

Lisäopettaja + 50€

HIIHTOKOULUN PELISÄÄNNÖT

KÄYTÄNNÖN OHJEITA HUOLTAJILLE

HUOM: Seuraa ajantasaisia koronaohjeita laskettelukeskuksissa toimimisesta: www.ski.fi

Rinneturvallisuus:

Opeta lapsellesi ja tutustu myös itse rinteen yleisiin ohjeisiin, jotka ovat saatavilla ilmoittautumistilaisuudessa sekä rinteessä ja oheisessa linkistä www.ski.fi/rinneturvallisuus.

Korona:

Opettajamme käyttävät maskeja, pyrkivät pitämään oppilaisiin turvavälin ja käyttämään apuvälineitä opettaessa. Poikkeusaikana opettajamme välttävät lähikontaktia, joten esimerkiksi oppilaan ylös nostamista kaatuessa pyritään välttämään tartuntariskin minimoimiseksi. Ryhmätunneille (kurssit) osallistuessa tulee ottaa huomioon, että kurssille osallistuu oppilaita myös muista perheistä. Annamme vahvan suosituksen maskin käyttöön myös oppilaille. Maskin sijaan on mahdollista käyttää esimerkiksi kasvot peittävää putkihuivia. Asiakas on velvollinen huolehtimaan siitä, että osallistuu tunnille vain ehdottoman terveenä.

Hiihtotunti:

Tuo lapsi ajoissa hiihtotunnille. Ota huomioon, että välineiden vuokraamisessa ja sovittamisessa voi hieman poikkeusoloista johtuen kestää, joten varaathan välineiden vuokraamiseen riittävästi aikaa. Opetus aloitetaan täsmällisesti ja oppilaan tulee olla aloitusaikana varusteineen valmiina tapaamispaikalla. Opettajamme vastaanottaa oppilaat vuokraamon ulkopuolella hiihtokoulun tapaamispaikalla. Nouda lapsi heti tunnin päättyessä, mikäli hän ei ole tottuttunut vielä itsenäisesti liikkumaan rinteessä tai sen ulkopuolella. Tunnin aikana hiihdonopettajat keskittyvät lasten opettamiseen. On todettu, että lapsi keskittyy paremmin, kun vanhemmat eivät ole näköpiirissä. Vanhemmat voivat seurata tunteja rinnekahvilasta.

Vaatetus ja hiihtovarusteet:

Tarkista lapsen vaatetus ja lasketteluvarusteet ennen tunnin alkua. Tarkista huolellisesti, että suksien siteet toimivat. Tarkista myös, että monot ovat sopivan kokoiset. Kypärä on pakollinen.  Kypärän alle suositellaan mahdollisimman ohutta pipoa tai putkihuivia. Kirjoita oppilaan nimi selvästi näkyvään kohtaan kypärässä. Vältä pitkiä kaulaliinoja ja löysiä vaatteita, jotka voivat tarttua hiihtohissiin. Älä pue lapsellesi liukkaita vaatteita, esim. kurahousuja. Rinnettä hallitsemattomasti liukuva lapsi on turvallisuusriski. Liukkailla hanskoilla on vaikea käyttää hiihtohissiä. Nahkakäsineillä/rukkasilla saa parhaan otteen kapulasta/narusta. Oikein pukeutuneina laskettelemme joka säällä. Pakkasrajaa ei ole. Huom! Mikäli vuokraatte väineitä, varaa siihen riittävästi aikaa.

Sairaudet ja poissaolot:

Ilmoita hiihdonopettajalle, jos lapsella on allergia, astma tai muu sairaus, joka pitää ottaa huomioon. Mikäli lapsi joutuu olemaan poissa tunnilta sairastumisen vuoksi (tuotava lääkärintodistus), pyrimme parhaamme mukaan järjestämään hänelle korvaavan tunnin.

Opettamisesta:

Seuraamme jokaisen lapsen taitojen kehitystä. Ryhmiä voidaan järjestellä uudelleen tarvittaessa kauden aikana. Hiihdonopettajat antavat mielellään lisäohjeita ja neuvoja ennen tunnin alkua ja sen jälkeen, mutta ovat kiitollisia, jos saavat tunnin aikana keskittyä ryhmänsä opettamiseen. Kursseilla ei ole mahdollisuutta räätälöityyn yksityisopettamiseen, lapsen tulee pärjätä muun ryhmän mukana.

Yleiset sopimusehdot löydät alla olevasta linkistä

https://www.ski.fi/info/sopimusehdot/hiihtokoulujen-sopimusehdot/.

  • Facebook Social Icon

Seuraa meitä Facebookissa

©2018 by Tampereen Slalomseura ry